Loading Events
This event has passed.
Ponedeljak, 20.12. u 20č, u Centralnom prostoru.
„Vrednost žene“ dovodi i ono što (mislimo da) smo shvatili u pitanje. Pretresamo odnos i (ne)zadovoljstvo žene prema ličnom uspehu i društvenoj poziciji, i odnos društva prema (ne)uspehu žene danas.
Treba svako da nađe ono što ga ispunjava – da li je to karijera, ili roditeljstvo, ili pomaganje drugima, ili pare, ili mir i harmonija, ili kad mu/joj rodi čeri paradjz iz saksije… Uspeh je uspeti da se razvijaš u svakom pogledu, da dosegneš individualnost, ne treba imati očekivanja, treba raditi, voleti, treba rasti, pratiti svoj put, svoje potrebe, svoje snove, svoj unutrašnji glas… Shvatili smo. U teoriji. E sad – ako svako ima svoj put, zašto se i dalje međusobno saplićemo?
Vratimo se na početak – sigurno smo nešto propustili u kakofoniji glasova koja nameće očekivanja i od žena i od muškaraca. Još uvek ih slušamo dok pričaju priče o nekakvom idealu uspeha. Svi smo u istom sosu. „Vrednost žene“ nudi Podršku, kao vrednost koja nam je trenutno najpotrebnija.
Projekat je zasnovan na istraživanju na temu Kriterijumi i aspekti kreiranja pojma uspešne žene u Srbiji. Tako da znate da ništa nismo izmislili.
Projekat vodi Nataša Milojević, učesnici u kreiranju predstave su: Mina Ćirić, Tamara Nikolić, Marko Nektan, Tamara Jeremić, Tibor Šmit i Sunčica Milosavljević.