Loading Events
This event has passed.

U Ostavinskoj KC Magacin, od 21.12. u 19, pa svakim danom do 26.12. od 13 do 19h biće održana izložba: „Srpske lepe umetnosti“

Srpske lepe umetnosti su samoorganizovana aktivnost na volonterskoj bazi, zasnovana na solidarnosti svih dosadašnjih i budućih aktera koji su za ovu priliku udružili svoj rad. Srpske lepe umetnosti su godišnja izložbena aktivnost u polju odnosa umetnosti i društva, estetike i politike, autonomije i heteronomije. Do sada su održana tri izdanja Srpskih lepih: SLU1 (2018), SLU2 (2019) i NE-SADA (2020).

Srpske lepe umetnosti povezuju umetnike različitih generacija i njihove dnevne praktikalije, i snebivaju se standardnih projektnih rituala pozne savremene umetnosti. Relevantnu umetničku praksu u Srbiji vidimo kao izraz konstruktivne volje koja se nije povinovala instrumentalnom razumu.
Srpske lepe 4 će biti održane od 21. do 26. decembra 2021. i na njima učestvuju: Kemil Bekteši, Boris Burić, Luna Đorđević, Tamara Đorđević, Nadežda Kirćanski, Vladimir Komarica, Jelena Milićević, Predrag Nešković i Jelena Trpković. Kustosi su Branislav Dimitrijević i Dunja Petković a specijalna stalna gošća SLU ostaje kao i do sada Ksenija Stevanović. Autor ovogodišnjeg vizuelnog identiteta SLU je Kemil Bekteši.

Naslov ove serije izložbi je preuzet iz naslova knjige Branka Vučićevića kom je je i posvećena.
Ni privatne ni državne – Srpske lepe umetnosti!
Otvaranje: UTORAK, 21.12.2021. u 19 časova.
Ostavinska, Kraljevića Marka 8, Beograd
Radno vreme galerije: od 13 do 19 časova