Loading Events
This event has passed.

Septembarska radionica dvogodišnjeg projekta ,,Laž i krađa kao praksa” pod vođenjem Darka Dragičevića, predstavlja fazu tokom koje će saradnici raditi na razvijanju praksi vezanih za pokret i govor, kroz metodologije koje proističu iz savremenih plesnih, izvođačkih i vizuelnih umetnosti. Tokom ove faze u trajanju od dve nedelje postavljamo kao glavni cilj kritičku analizu kroz uloge i odgovornosti savremenih umetničkih praksi u sveopšte prisutnim toksičnim stanjima društva, kao i njenih uticanja na nepovratne posledice na budućnost naše planete. Uloga pojedinca unutar grupe, kao i pitanja autorskih prava kroz umetničke razmene, samo su neki od motiva koji će poslužiti kao materijali za dugoročne razrade potencijalno otelotvorenih rešenja.

Prva sedmica rada na projektu ima za cilj osnaživanje neutralnog prostora, čiji se temelji zasnivaju na međusobnom poverenju i podršci. Zadaci i partiture iz savremenih izvođačkih praksi poslužiće u daljem oblikovanju novonastalih vidova razmena i saradnje.

Tokom druge sedmice ulazimo u postavljanje i razradu koreografskih materijala kojima će se svako od učesnika, ponaosob, kao i čitava grupa u celini, predstaviti javnosti u petak, 20. septembra od 20:00 do 22:00 časa u prostorijama Kulturnog centra Magacin u Beogradu. Ovaj događaj je ujedno i prvo javno predstavljanje saradnika na projektu.

Koncept: Darko Dragičević, Zorica Milisavljević

Umetnički direktor: Darko Dragičević

Koordinator projekta: Zorica Milisavljević

Odgovorni/Direktor Goethe-Instituta: Frank Baumann

Saradnici: Stevan Beljić, Maja Bosnić, Luka Cvetković, Miloš Janjić, Katarina Kostandinović, Darija Medić, Lana Pavkov, Dušan Savić, Tamara Spalajković, Ana Vuković