Loading Events
This event has passed.

Kino klub Barut vas poziva na projekciju sa diskusijom.

Route Irish, Velika Britanija / Francuska / Italija / Belgija / Španija, 2010, 110 min
režija: Ken Loach
glume: Mark Womack, Andrea Lowe, John Bishop

sreda, 22. maj 2019 u 20:30
KC Magacin u Kraljevića Marka 4

jezik: engleski
titlovi: srpskohrvatski

Reditelj Ken Louč nas vodi u svet privatnih vojski koje se bore na zvaničnim i nezvaničnim ratištima širom sveta. Nekada su ih jednostavno zvali plaćenici, a danas su “zaposleni u kompanijama za privatno obezbeđenje”. Oni su “upućeni na rad” u ratne zone gde se bave “obezbeđivanjem lica i objekata”.

Film Irska ruta pokazuje ne samo surovu stvarnost ratnih zona u kojima ovi “privatnici” dejstvuju bez ikakve kontrole i odgovornosti – reditelj ide korak dalje i raspakuje mračnu svakodnevicu plaćenika koji svakodnevno svoju kožu trampe za tuđe profite.

Imajući u vidu da potpuna privatizacija rata sve više postaje realnost, ovaj film je i danas podjednako aktuelan kao i kada se snimljen pre deset godina.

Film predstavlja: Tadej Kurepa, novinar / politikolog, trenutno zaposlen u IT industriji. Njegovi profesionalni interesi obuhvataju medije, teorije kulture i teorije ideologije. Oblast njegovog najužeg interesovanja je kinematografija kao sredstvo političke komunikacije i uloga filma u mogućim društvenim promenama.
Autor je i urednik vebsajta https://politfilm.com

Ulaz na projekciju je besplatan!

Ukoliko želite da budete obavešteni o nedeljnim projekcijama možete se prijaviti za newsletter na adresi: https://eepurl.com/dIsaAz

Ukoliko želite da predstavite film u okviru Kino kluba Barut pište nam na kinobarut@gmail.com