Loading Events
This event has passed.

Izložba Tanje Ličine „Izvinite nisam namerno“ biće otvorena 20.5. u 15 časova, kao i svakog dana do 26.6. od 15-22 u Ostavinskoj u Kraljevića Marka 8

 

Samouki umetnik. Kategorija nejasna i tom samom umetniku. Jak poriv za stvaranjem je jedino što je poznato onom kome niko nije rekao šta je ispravno a šta nije. Morao je. Nije mogao da izdrži inerciju i potrebu da se nešto stavi na papir. Nešto-šta god je htelo iz njega da izadje. Nije se ona “samonaučila”, stvaranje se “samo-desilo”. Nenamerno.
Serijom svojih odabranih crteža, želim da približim i sebi i drugima to nenamerno stvaranje. Ima li namere kad ja povučena potrebom da uzmem rapidograf u ruku, pogledam u divnu belu površinu debelog papira i počnem da povlačim crne linije sa jedinim ciljem da iz mene izadje ono što mora? Te linije onda ne biram ja. Te forme nastale tako su diskutabilne. One su slučajne; u toliko više što nema nagona za skicu, grafitnu olovku. Sve se dešava baš u tom trenutku, svaki trag tuša iz rapidografa ostaje. To je što je, i zato izvinite jer je se desilo sasvim slučajno, van svih pravila. Izvinite-jer sve što je slučajno daje sebi potpunu, i onda preveliku, slobodu.
U projektu predstavljeni su radovi u tehnici tuš na papiru.

Tanja Ličina je diplomirala 2009. na odseku za Pejzažnu Arhitekturu na američkom univerzitetu “Rhode Island”. Posvećuje se samoukom procesu razvoja svog slikarskog pravca, posebno rada sa tušem na papiru, dok se profesionalno bavi košarkom u inostranstvu. Osnovne tehnike: tuš na papiru i ulje na platnu.