Loading Events
This event has passed.

Izložba „Igra vode“ otvara se 4. maja 2019 od 20h u Ostavinskoj u Kraljevića Marka 8 i biće otvorena do 8. maja svakog dana od 17-21h.

Autorke izložbe su studentkinje Fakulteta primenjenih umetnosti sa odseka za konzervaciju i restauraciju, III godine osnovnih studija – Katarina Stajević, Milica Petrović i Milena Stojković. Njihova zamisao je da približe svu čarobnost tehnike akvarela čiji efekti predstavljaju „Igru vode“. Pokazaće da se ovoj tehnici može pristupiti na tri različita načina koja su pritom veoma jedinstvena i skladna. Ono što celu izložbu povezuje je voda kao neizbežna osnova slikanja akvarela i spona koja povezuje ove tri autorke i njihove različite tematike.

Voda kao element predstavlja spiritualnost, tajanstvenost i kretanje, dok asimetrija predstavlja energiju elementa vode. Voda je svim drevnim civilizacijama predstavljala veliku misteriju. Misteriju njenog stalnog kretanja. Jedan od velikih umova naše civilizacije, filozof Heraklit, sažeto objašnjava i opisuje ovu neprestanu promenu. Panta Rei – Sve teče i sve je podložno večitom menjanju

„Ne možeš dva puta ući u istu reku“

Voda kao element prisutan u ljudskom, biljnom i životinjskom svetu ima presudan značaj za sve što živi, diše i razvija se.

,,Gde ima vode ima i života“