Loading Events
This event has passed.

U sredu, 16. juna u 18 časova, u Centralnom prostoru, biće održano predavanje Dragana Stojkovića: „Lokalna samouprava – nekad i sad. Krucijalni značaj decentralizacije vlasti“.

Spuštanje vlasti na najniže nivoe odlika je svih levičarskih opcija od anarhističkih preko marksističkih, pa do današnjeg varijeteta levih socijaldemokratskih  partija ali i partija levih liberala. Kako je to bilo rešeno u SFRJ?  Da li je u Titovoj Jugoslaviji opštinska uprava zaista imala važne ingerencije ili se sve svodilo na onu duhovitu rečenicu Moše Pijade: „Mi vlast spuštamo, ali je ne ispuštamo“? Kakva je situacija danas i šta bi trebalo činiti da se situacija poboljša. O tome če govoriti publicista Dragan Stojković.

***Apelujemo na sve posetioce da budu odgovorni prema sebi i drugima i poštuju sve mere zaštite, kao što su nošenje zaštitnih maski, održavanje bezbedne razdaljine i što češće korišćenje dezinfekcionih sredstava.

Molimo Vas da poštujete mere za sprečavanje širenja virusa korona i da obratite pažnju na dozvoljen broj ljudi u Centralnom prostoru – 12.