Loading Events
This event has passed.
Serija radova pod nazivom “Multikulturalno” predstavlja slike portreta mladih ljudi koji potiču iz različitih naroda. Radovi skreću pažnju na pitanje porekla, i na to kako je živeti sa saznanjem da potičete iz različitih država, iz mešovitog braka… Kroz radove, autor nam ukazuje na različita viđenja identiteta, koji je na neki način zapostavljen u današnjem vremenu, odbačen pod uticajem spoljašnjeg sveta. U slučaju mešovitog porekla, pitanje identita je komplikovanije, zahteva raščlanjenje suprostavljenih kultura, upoznavanje sa samim sobom, sa svojom genetikom, i prihvatanje svoje raznolikosti.
Da bismo znali ko smo, treba da budemo svesni odakle potičemo i da upoznamo istoriju svojih predaka. To je ključno u određivanju pravca ka kojem vodimo sopstveni život. Naša genetika je direktno povezana sa našim osobinama, našim talentima, fizičkim predispozicijama, načinima razmišljanja… Zbog toga je važno povezivanje sa porodičnim stablom, i tradicijom predaka. U nekim slučajevima postoji otpor prema poreklu. Ukoliko se čvrsto držimo tog otpora uskraćujemo sebi priliku da upoznamo svoju prirodu, koja bez obzira na naše misljenje, cveta u nama.
Čovek je biće velikog potencijala. U njemu postoje vrata koja čekaju da budu otključana. Ključ za njih će pronaći onda kad se pozabavi sopstvom. Unutrašnjom spoznajom možemo da prevaziđemo sve granice koje su nam nametnute od strane raznih sistema. Možemo da se oslobodimo svih stega i uplovimo u dalje razvijanje naše svesti – u dalju evoluciju čoveka…
***Napomena***
Izložba je otvorena do 15.9. svakoga dana u periodu između 12h i 21h.
U zatvorenom prostoru galerije važe propisane i važeće mere u toku pandemije virusa Covid-19, nošenje maske za lice i držanje distance.