Loading Events
This event has passed.

Izložba “Metronom” predstavlja grupnu izložbu slika i crteža sedmoro studenata master studija Fakulteta likovnih umetnosti u Beogradu iz klase Dobrice Bisenića i Dragane Stanaćev Puače. Živana Mijailović, Tamara Krstić, Kristina Cvetuljski, Milica Abramović-Sibinović, Ivana Micić, Ana Stojković i Dimitrije Popović su kroz petogodišnju razmenu iskustava i stavova učvrstili odnose i razvijajući sopstvenu likovnu poetiku međusobno uticali na razvijanje individualnog likovnog jezika svakog ponaosob. Baveći se odnosom opšteg i ličnog, uz uticaj energije i ritma koji uvezuju te doživljaje, umetnici prikazuju svoje viđenje dinamike sveta i podstiču posmatrače da dođu do sveobuhvatne slike smenjivanja ciklusa izmeštenog i ugodnog.

Crteži i slike na ovoj izložbi pokazuju fluidan, dinamičan i ritmičan put od dezintegracije i analize misaonih procesa, sve do kreiranja novog stanja svesti. Preispitivanjem trenutnog stanja, razvijamo začetke novog sveta, konstruišući nove misli.

***Apelujemo na sve posetioce da budu odgovorni prema sebi i drugima i poštuju sve mere zaštite, kao što su nošenje zaštitnih maski, održavanje bezbedne razdaljine i što češće korišćenje dezinfekcionih sredstava.

Molimo da obratite pažnju na to da je u Centralnom prostoru MKM maksimalno dozvoljen broj ljudi 12.

Otvaranje je predviđeno za petak, 23. april, od 18 do 20. Izložba se može posetiti radnim danima između 11 i 16, zaključno sa 4. majem.