Loading Events

Gedžet je izložba kamera i pomoćnih naprava,  pomagala i proteza koje su namenski pravljene i kojima  sam se služio da bih napravio neke kadrove ili kompletne video radove. To su već poznati i više puta izlagani radovi,  kao sto su Cigani i Psi, Šum, Zurenje, Nekoliko panorama za jednu fenomenologiju iracionalnog ili su posluzili za pravljenje video dokumenata koji su korišćeni kao alat za izvodjenje performansa  Integration – Illegal people i sl.

Radi se o modifikovanim uredjajima za snimanje kao i  o delimično sačuvanom mobilijaru ove protetike koja je bila neophodna za realizaciju pomenutih radova a koji su već sami po sebi zanimljiva intriga kao štu su dildo kamera, pisoar kamera, ulična mašina za snimanje video poruka, panoramska kamera i sl.

To su nekad samo skrivene kamere ali cešće modifikovani snimači kojima su dostupni odredjeni prizori i relacije koji se ne mogu dobiti klasičnim postupkom, tačnije  kamerom koja podrazumeva snimatelja.

Otvaranje je 8.12. u Ostavinskoj galeriji u Kraljevića Marka 8 od 19 časova, a izložbu je moguće videti svakog dana do 13.12. između 17 i 21 čas.