Loading Events
This event has passed.

Od 12-og do 14-og oktobra u Magacinu u Kraljevića Marka i Ostavinskoj galeriji publika će imati priliku da poseti interdisciplinarnu izložbu i performans 11 članova berlinskog kolektiva Cirkus Čarivari. Ova grupa umetnika različitih umetničkih disciplina i nacionalnosti predstaviće se događajem pod nazivom “Čarivarijev kabinet kurioziteta”. Događaj na različite načine tretira problematiku egzotifikacije i kulturne superiornosti zapadnog sveta, referišući na tradicionalne kabinete kurioziteta u kojima su se predstavljale kolekcije nesvakidašnjih predmeta poput prepariranih životinja, neobičnog oružja, egzotičnih suvenira, itd. U Čarivarijevom kabinetu kurioziteta biće izloženi predmeti i ljudi, kroz umetničke sadržaje koji kombinuju cirkus, sito štampu, slikarstvo, skulpturu, dizajn, muziku, video…

Otvaranje izložbe zakazano je za petak, 12. oktobar u 19h u Ostavinskoj galeriji u Kraljevića Marka 8. Ova izložba biće otvorena naredna dva dana od 15 do 20 časova.

Za subotu, 13. oktobar rezervisan je i performans, sa početkom u 20 časova u Magacinu u Kraljevića Marka u Kraljevića Marka 4.

Događaj je realizovan u saradnji sa Karkatag kolektivom, Step grantom i KC Magacin.

Ulaz na događaje je slobodan.