Loading Events
This event has passed.

Projekat “The Works on White” / “Radovi o belini” je saradnja između Tonija Kenedija / Badgewearer-a i Marit Šalem /SpOp. U pitanju je audio i vizuelni projekat koji ističe sekvencirana videa i performans uživo. Sam performans sastoji se od audio lupova, bas gitare uživo, Moog-a, semplova i mnoštva bučnih igračaka, koji prate projekciju video lupova. Performans u Magacinu će početi u 20:30 i trajaće 40 do 60 minuta.

The Works on White” / “Radovi o belini” je razmišljanje o belini, koje se odvija u predelu određenom lažnom čistotom, od sablasnog političkog licemerja do čistote suze (“pure as the driven snow” ~ “čist kao suza”), od prazne stranice do otapajućih ledenih kapa, od Mobija Dika do oblačaka na letnjem danu.

The Works on White” / “Radovi o belini” je kolaž koji se odnosi prema pojmu “beline” uglavnom u relaciji spram identiteta. Beskonačna zbirka vizuelnih izvora i zvučnih zapisa, Glasova odbacivanja suprotstavljenih glasovima protesta, kao i refleksije preuzete iz literature i filozofije. Istovremeno, improvizovanje na temu interpretacija beline kao apstrakcije, viđene čas kao uzvišene čas kao zle sile.

Sa ovim projektom, Badgewearer i SpOp reaguju na način na koji se istorija ponavlja kao “back to the future” (nazad u budućnost) fenomen, sa fašističkim silama koje pridobijaju na uticaju u mnogim zemljama. U vremenima u kojim se društvena kohezija raspada širom planete, vidimo reakcionarske tendencije u politici i na ulicama, dok, istovremeno, ova dezintegracija poznatog naznačuje priliku za novu povezanost i nove društvene strukture.