Loading Events
This event has passed.

U okviru manifestacije Beogradska internacionalna nedelja arhitekture, umetnica Ida-Mari Korel i umetnički kolektiv Basurama će izvesti performans pod nazivom „Plastika nema granice“. Za potrebe performansa, biće izrađena „urbana” haljina od plastičnih kesa, koju će umetnica nositi za vreme održavanja Noći muzeja,18. maja od 16h ispred Kulturnog centra Beograda.

Zamišljeno je da haljina bude izrađena u saradnji sa lokalnim stanovništvom i izbeglicama koje trenutno borave u Beogradu, kao i svima koji budu zainteresovani da uzmu učešće u radionici.

Prva radionica otvorenog tipa biće održana 16. maja od 10 do 14h u Kulturnom centru Magacin , Kraljevića Marka 4-8.

Druga radionica biće održana 17. maja od 10 do 12h u Kulturnom centru Beograda, sa učenicima OŠ “Jajinci” iz Beograda.

Za učešće u radionici nisu potrebne posebne veštine, samo želja da se provede vreme sa drugim ljudima i učestvuje u kolektivnom procesu stvaranja. Bilo bi poželjno da učesnici prikupe i ponesu sa sobom bele i plave plastične kese (nije problem ukoliko su malo pocepane ili ako imaju logo/crtež na sebi), od kojih će se praviti haljina, u bojama Ujedinjenih nacija. Sav ostali materijal, kao i ketering, biće obezbeđeni od strane galerije Kolektiv

Vaše učešće možete prijaviti na adresu senka@kolektiv.rs

Više o celom projektu možete pročitati na veb-sajtu galerije Kolektiv
https://www.kolektivarhitekata.com/
ili veb-sajtu BINE
https://www.bina.rs/performans-plastika-nema-granica-noc-muzeja-trg-republike-kod-fontane

Performans i radionice su podržani od strane Kultur Niederösterreich, Beogradske internacionalne nedelje arhitekture i galerije Kolektiv.