Loading Events
This event has passed.

Dan za predstavljanje i razmenu: koda, znanja, kreativnosti, umetnosti, dizajna.

Processing Fondacija je 2018 godine održala prvi Processing Community Day (PCD u daljem tekstu) u MIT Media Lab-u, a 2019 godine je pozvala sve zainteresovane širom sveta da organizuju svoj lokalni PCD. U Kvaki 22 uz pomoć par entuzijasta je 26.01. 2019. organizovan prvi PCD u Beograd.

Processing je besplatna i otvorena softverska platforma za učenje kako kodirati u kontekstu vizuelne umetnosti, koju su stvorili Casey Reas i Ben Fry. Dopunjena je web-verzijom p5.js koju je stvorila Lauren McCarthy. Do danas, Processing i p5.js koriste svetska zajednica umetnika, kodera, edukatora i studenata.

Fokus ovog projekta je da se nauči kako se programira i da se kreativni rad pomoću kodiranja učini dostupnim različitim zajednicama, posebno onima koji inače ne bi imali pristup tim alatima i resursima.

Više informacija o PCD –u i Processing softverskoj platform su dostupne na sledećem link-u:

https://day.processing.org/

U toku PCD Beograd je planirano da se održe radionice /predavanja za početnike Processing.org i p5.js gde će se učesnici upoznati sa osnovama i dobiti informacije gde mogu dalje sami da nastave sa učenje putem on-line tutoriala.

Takodje, svi one koji već koriste softver, stvaraju u njemu i imaju želju da predstave svoj rad više su nego dobrodošli da podele svoje projekte.

Ceo dan je zamišljen kao druženje, razmena znaja i ideja.

Svi sadržaji su besplatni.

PCD 2020 MKM Raspored

12:00 Radionica za početnike Processing i p5.js

Za radionicu je potrebno poneti svoj laptop.

15:00 Pauza

16:00 Predavanja:

– Kod i Piksel -Nemanja Nikolić Prika

– Neprecizna Vizuelizacija – Vladimir Mitrović ( brutalism.rs )

– Generative adversarial network (GAN) – Stef Janic

18:00 Show and tell / pokaži i predstavi

Velika nam je želja da okupimo stvaraoce koji u svom radu koriste Processing ili neki drugi program i da ovom prilikom pokažu svoj rad. Nije bitno da li je rad završen ili u nastajanju.

Za više informacija obratite nam se na: pcdbgd@gmail.com