Loading Events
This event has passed.

Priča o kulama (A Tale of Towers)

Premijera četiri fiktivna scenarija nastala u okviru Priče o kulama (A Tale of Towers).

Koristeći format inspirisan stripom, kanadski učesnici šestonedeljnog programa u Beogradu, koji su vodili Ana Džokić i Marc Neelen (STEALTH.unlimited), odvešće vas u neočekivane budućnosti Beograda na vodi. Polazeći od Kule Beograd koja je, sa 168 metara visine, zamišljena kao simbol grada, prebacićemo se u decenije nakon što su klase vlasnika, otuđene od realnosti u parteru, zakoračile u svoje luksuzne “domove iz snova, u centru svih zbivanja”.

Pridružite nam se u centralnom prostoru Magacina u Kraljevića Marka 4 u sredu, 20. februara od 16 do 19h. Vođenje i razgovor (na engleskom jeziku) su od 17h.

Imaćete prilike da čujete zašto predsednik Ujedinjenih Arapskih Emirata mora preispitati masterplan Beograda na vodi kako bi spasio svoje carstvo. Kako brat i sestra koji su pod pritiskom klimatskih promena primorani da napuste rodni Split, pronalaze na obali Save, u Beogradu, ne samo novi život, već́ i novi način života. Kakva se tajna operacija zapravo krije iza fasade zloslutne kule koja se gradi u centru Beograda. I kako, nakon što je za svrhe projekta od nacionalnog značaja njena porodica iseljena, Petra odrasta i formira Kolektiv koji ima za cilj da odgovori na veliku stambenu krizu.

Učesnice i učesnici: Erin Kirkland, Liane Lanzar, Caelan Mitchell, Natalie Gervasio, Natasha Basir, Patrick McGowan, Zachary Coughlan, Cassandra Sims i Ivana Rović. Deo programa diplomskog studija u inostranstvu, Azrieli fakulteta za arhitekturu i urbanizam Karlton univerziteta (Carleton University), Otava.