Loading Events
This event has passed.

Performans predavanja dva umetnika performansa sa iskustvom održaće se  8.novembra od 18-20h u prostoru Ostavinska u Kraljevića Marka 8.

Marco Nektan pod nazivom „Evolucija, esencija i forma umetnosti performansa“

Marko Milić „Ljubav je kao život samo duža“

Festival “Interpolacije” promoviše savremenu umetničku igru kroz produkciju plesnih performansa, gde se ispituje interpolacija koreografije i umetničkog plesnog performansa. Održava se na raznim lokacijama od 7. avgusta do 8. novembra.. Autorka i koordinatorka projekta Lidija Antonović je kao umetnički fotograf odabrala naziv “Interpolacije” koji potiče od postupka koji označava optimizaciju kvaliteta slike, a kao interdisciplinarni umetnik je ovaj postupak primenila u oblast savremene igre. Umetnička igra može da se posmatra kao niz slika koje nastaju i nestaju u prostoru, te festival donosi prezentacije različitih pristupa kao model inovativnosti.

Do sada je izvedeno 13 umetničkih performansa savremenog plesa i jedno performans predavanje Nele Antonović „Estetika interpolacije nauke i performansa“ u Zavodu za kulturni razvoj na međunarodnoj interdisciplinarnoj naučnoj konferenciji „Filozofija medija: mediji i nauka“, 2021.