Loading Events
This event has passed.

Grupa „Hajde da…“ vas poziva na otvaranje Festivala „Van okvira“, 28. novembra 2019, u 20h u KC Magacin (Kraljevića Marak 4-6, Beograd).

Još 2016. godine smo probali da ispitamo kako je moguće sprovesti participativnost u životu festivala, te je publika bila pozvana na dan otvaranja da predloži delove programa za sve dane i da preuzme odgovornost za njihovo realizovanje. Ove godine smo želeli da ponovimo taj princip, sa tom razlikom što je „zainteresovana javnost“ pozvana mesec dana unapred da u nekoliko sastanaka predloži aktivnosti (prikaže svoj izvođački materijal, održi radionicu, realizuje prezentaciju ili ponudi sadržaj u nekoj drugačijoj formi).

No, čak i u tim okolnostima, neizvesnost je nešto na šta moramo da računamo.

Da li nas neizvesnost blokira i tera da se povučemo ili nam otvara prostor koji svojim delovanjem možemo da zauzmemo kako bismo usmerili događaje u pravcima koji menjaju našu društvenu realnost? Ovim pitanjem ćemo otvoriti festival.

Kako će izgledati samo otvaranje, još je stvar pregovora, ali će učestvovanje zasigurno biti mogućnost za sve koji budu došli.

Stoga, nemojte se povlačiti.