Loading Events
This event has passed.
U sredu, 26. januara, u 20č. u Centralnom prostoru održaće se performans Juraja Šantorića pod nazivom „Horizont mora i mlijeka – PERSPEKTIVA AUTOPOZDRAVA”.
Prema rečima autora:
„Horizont mora i mlijeka – PERSPEKTIVA AUTOPOZDRAVA autorski je projekt nastao kao refleksija na niz okolnosti unutar obiteljskih, partnerskih, prijateljskih i profesionalnih odnosa koji su se dijelom prelomili u istoj točci, ODLASKU. Što taj odlazak donosi i odnosi polazišni je impuls za postavljeni kolaž. Izgleda da prijelom na jednoj lenti ne znači nužno kraj, međutim on svakako sugerira da su se u novonastalom raskoraku odškrinula vrata za sve ono što se dugotrajno taložilo i napinjalo, a sada u samoći isplivava na površinu. Kada se postaje umjetnikom?, Što je ostalo jugoromantičarima?, Odakle čovjeku žudnja prema moru? – pitanja su koja pletu mrežu na kojoj se ljuljuška ovaj performans.”
Projekt je nastao uz podršku Kulturnog centra Magacin, a u sklopu dvomjesečnog istraživačko-obrazovnog programa Kako misliti urbanizam i javni prostor?, u organizaciji povjesničarke umjetnosti Petre Šarin, koji 2021. godine provodi Udruga za promicanje vizualnih umjetnosti i kulturnu djelatnost – Vizkultura, uz potporu Ministarstva kulture i medija RH i Grada Zagreba.
Trajanje: 32 minuta
Izvodi: Juraj Šantorić
Montaža videa: Aleksandar Arsovski
Autor plakata: Pavle Mijuca
Fotografije: Aleksandar Danguzov