Loading Events
This event has passed.

Izložba Lee Embeli i Željane Stojanović „Out of touch/Izvan dodira“
Otvaranje izložbe: četvrtak, 21.mart u 19 časova

Ljudska figura predstavlja nepresušni izvor inspiracije kako kroz istoriju tako i u vremenu u kojem živimo. Naše telo predstavlja glavni element u potrazi za značajem naše egzistencije i kao takvo predstavlja objekat koji se prirodno javlja u opisu svega savremenog i ovovremenog. Ljudsko telo i koncept telesnosti i rastelovljavanja, u fizičkom i duhovnom smislu je upravo ono što povezuje ove dve dve umetnice. Sintetički kolorit stvara atmosferu veštačke sredine koji upravo ukazuje na momenat van dodira i nedostižnosti ovih virtuelnih I stvarnih prostora.

Out of touch predstavlja momenat van dodira, s jedne strane u fizičkoj stvarnosti a sa druge strane u duhovnoj. Kontrola i gubljenje kontrole, materijalna i nematerijalna stvarnost; ovo su pojmovi koji potpuno odvajaju ali I spajaju radove Lee I Željane. Oni su teza i
antiteza ali obitavaju u istom prostoru koji je nedostižan, nedodirljiv… out of touch.

Izložba je otvorena do 27. marta svakog dana od 17-21

Lea Embeli rođena je 1994. godine u Pančevu. Diplomirala je 2017. godine i magistrirala 2018. godine na Fakultetu primenjenih umetnosti u Beogradu, na odseku Primenjeno slikarstvo u klasi profesora Nikole Božovića .U toku studija izlagala je na više grupnih izlozbi u okviru i van fakulteta, učestvovala je na raznim manifestcijama, kolonijama i grupnim projektima. Ilustrovala je udžbenike iz engleskog jezika od trećeg do devetog razreda za
prostore Republike Srpske, izdavačke kuće Zavod i ilustrovala mnoge dečije knjige za strano tržište. Dobitnica je nagrade Aleksandar Tomašević za postignut uspeh na četvrtoj godini studija.

Željana Stojanović rođena je u Beogradu 1994.godine. Završila je srednju školu za Dizajn, odsek likovni tehničar 2013.godine i iste godine upisuje Fakultet primenjenih umetnosti u Beogradu. Diplomirala je 2017.godine na studijskom programu Primenjena umetnost, modul Primenjeno slikarstvo I isto magistrirala 2018. u klasi profesora Nikole Božovića. Učestvovala je na mnogim grupnim izložbama, manifestacijama, projektima i likovnim festivalima.