Loading Events
This event has passed.

U nedelju, 30. maja u 19č. u Ostavinskoj galeriji, biće otvorena izložba „Memento mori… Žena, majka, radnica“, vizuelne umetnice Bojane Savić. Izložba će biti otvorena zaključno sa 5. junom.

Izložba crteža i slika podeljena u dva koncepta kroz koje se autorka bavi socijalnim i duhovnim temama. Upravo naslovi crteža koji se čitaju, aludiraju na ono što je deo svakodnevice autorke koja istrgnuvši partije stvarnosti progovara ne samo o važnim temama koje je živela, kao tezama ličnog, već i o onima iz kolektivnog sećanja.  Drugim rečima, biva se praktičan i iznalazi rešenje u brzom skiciranju, potom senčenju, opredmećivanju zamisli. Ako ne bude slika, ostaće crtež, početak i kraj, priprema i finale, dakle, najiskreniji iskaz, primarna ekspresija. Crtež je dijagnostičko i terapeutsko sredstvo u svakodnevnom životu , a da o tome nešto više zna, privilegija je umetnika, koji će svoju dušu lečiti kroz artefakte koje prezentuje osobenim likovnim jezikom.

***Apelujemo na sve posetioce da budu odgovorni prema sebi i drugima i poštuju sve mere zaštite, kao što su nošenje zaštitnih maski, održavanje bezbedne razdaljine i što češće korišćenje dezinfekcionih sredstava.

Molimo da obratite pažnju na to da je dozvoljen broj posetilaca za Ostavinsku – 13.