Loading Events
This event has passed.
U petak, 18. februara, u 18č. u Ostavinskoj otvara se izložba „KRŠ’’ (kreativna radionica šarma) umetnika Gorana Jankovića.
Rečima autora:
„Izložbu čine skulpture, asamblaži, kolaži i pravoslavni kolaži. Radovi su proistekli iz stalne želje da preosmisli svet oko sebe i da postigne svoj viši smisao, prekrajajući, osmišljava novu stvarnost. Na papiru, u drvetu, gvoždju, kombinovano. A dok ih on nije obradio imali su svoje postojanje – u nekom podrumu, na ulici, u parku, pored reke, u nečijoj radionici.’’
🚩 Izložba se otvara u 18č. baletskom minijaturom „Besnilo’’ na muziku Vangelisa u izvođenju baletskog studija „Ružica’’
🚩 subota, 19.2. 2022.
u 16č. – promocija knjige „Doziranje’’ Dušana Krstića i knjige „Paradigmologija’’ Pavla Teofilovića
u 18č. – promocija knjige „Pokret i reč’’ Olivera Jankovića
🚩 nedelja, 20.2.2022.
od 12 do 18č. izložba „Božansko nadahnuće – Miroslavljevo jevanđelje’’ (jedan obilazak uz stručno vođenje traje oko sat vremena)
🚩 Izložba ’’Krš’’ se zatvara 25. februara u 18č. baletskim minijaturama baletskog studija „Ružica’’
Goran Janković je Beograđanin po rođenju, življenju i beograđanstvu. Zdravstveni radnik a umetnik, konceptualista, angažovani simboličar. Strastven i u jednom i u drugom. Nema umetničku školu, a i šta će mu – kreativnost je kao voda, nađe put da se izrazi. Član je likovnih klubova, izlagao je na nekoliko kolektivnih izložbi i samostalne izložbe u Narodnom muzeju u Požarevcu i u Galeriji 73 u Beogradu. Amatersko pozorište Susret decenijama čuva u srcu. Njegovi radovi se nalaze u privatnim kolekcijama.
Izložba je otvorena do 25. februara, svakog dana od 12 do 20č.