Loading Events
This event has passed.

Svetozar Živanov je modni dizajner i vizuelni umetnik koji se crtežom bavi od svog najranijeg detinjstva, a početak svoje zainteresovanosti za kolažnu umetnost nalazi pre nekih devet godina.

Svoje kolaže izrađuje lepljenjem papira u kombinaciji sa temperama, flomasterima, dok su neki efekti postignuti korišćenjem kućnih predmeta kojima smo okruženi svakodnevno i koje koristimo u razne druge svrhe življenja.

Modne fotografije leže u sedištu njegove inspiracije za izradu kolaža. Obično preuzete iz modnih časopisa, predstavljaju polaznu osnovu za psihološku i sociološku simboliku koju izražavaju. Dodavanjem crteža i ilustracija koji daju širi spektar značenja, kolaži zadržavaju svoju antropocentričnost koja odiše smenama intimnosti i javnog delovanja u kojima svako od recipijenata ima mogućnost da pronađe nešto svoje privatno i lično. Kako njegov opus odmiče i razvija se dalje, ovaj umetnik postepeno ima i tendencije izlaženja iz svog ustaljenog stila koji za osnovu ima fotografiju, te nekada srž njegovog kolaža predstavlja i sam crtež ili ilustracija

Izložbu možete posetiti svakog dana u periodu od 16 do 21.

 

***Apelujemo na sve posetioce da budu odgovorni prema sebi i drugima i poštuju sve mere zaštite, kao što su nošenje zaštitnih maski, održavanje bezbedne razdaljine i što češće korišćenje dezinfekcionih sredstava.

Molimo da obratite pažnju na to da je dozvoljen broj posetilaca 13, za prostor Ostavinske.