Loading Events
This event has passed.

Od 25. do 29. maja, svakog dana od 17h do 20h, u prostorijama Ostavinske galerije, biće otvorena za posetioce izložba slika Milice Mijajlović, pod naslovom „Cover me with sunsets put me back to sleep“.

Otvaranje je zakazano za 25.5. u 18h.

Ova izložba preispituje temu sigurnih i rizičnih emotivnih zona u nama samima, zaljubljenosti i ranjivosti. Zalazak sunca se kao motiv pojavljuje metaforično, kako u nazivu, tako i u radovima, predstavljajući svojevrsno metafizičko utočište. Predstavljeni radovi osvrću se na temu kroz tekstualni narativ, u formi rečenica izvučenih iz dnevnika ili stihova pesama popularne kulture; ali i kroz video i slikarski izraz, formirajući, sa druge strane, emocionalnu i podsvesnu ravan. Postavku čini serija slika, prostorna instalacija i video rad.

Milica Mijajlović (1993., Beograd) je vizuelna umetnica čiji rad odlikuje višemedijski izraz, kroz koji istražuje i predstavlja različita stanja i emocije, najčešće izazvane određenim impulsima iz prošlosti. U svom radu, posredstvom videa, slike i teksta fokusira se na atmosferičnost i simboliku događaja koji su je definisali, ali takođe preispituje značenja kao i načine manifestacije odredjenih pojava u društvu. Magistrirala je na odseku slikarstvo na Akademiji za Umetnost, Arhitekturu i Dizajn u Pragu. Samostalno je izlagala u Češkoj, Mađarskoj i Slovačkoj, a trenutno živi i stvara u Beogradu i Beču.

Milica Mijajlovic (b. 1993, Belgrade) is a visual artist working across various media. In her practice she focuses on the ambience and the symbolic notions of events that defined her, while also questioning the meanings and the ways in which certain occurrences manifest in our society. She finished her MA studies at the  Academy of Art, Architecture and Design in Prague. She has, so far, had solo shows in the Czech Republic, Hungary and Slovakia, and she currently lives and works between Belgrade and Vienna.

 

***Apelujemo na sve posetioce da budu odgovorni prema sebi i drugima i poštuju sve mere zaštite, kao što su nošenje zaštitnih maski, održavanje bezbedne razdaljine i što češće korišćenje dezinfekcionih sredstava.

Molimo da obratite pažnju na to da je dozvoljen broj posetilaca za Ostavinsku 13.