Loading Events
This event has passed.

Koliko je sloboda uslovljena mrakom? Koja je spona između slobode i smrti? Da li je smrt najveći tabu? Svojim mračnim, kontroverznim i pomalo ekstremnim umetničkim izrazom autor skreće pažnju na teme sa kojima se neretko susrećemo, ali često biramo da od istih ‘’pobegnemo’’.

Kroz metafore i analogije, ali i vrlo eksplicitne scene tabuizovanih tema i najintimnijih misli koje kriju mnogi od nas, autor naglašava potrebu za iskrenim i sirovim.

Galerijski prostor krasiće slike na platnu, crteži, pesme i konceptualni radovi koji će sve prisutne vrlo verovatno šokirati, ali pre svega navesti na razmišljanje o sopstvenom životnom putu. Ovom izložbom, autor objedinjuje dela inspirisana nevidljivim paralelnim svetovima i nefizičkim pojavama čije se postojanje u društvenom smislu neprestano dovodi u pitanje. Pored metafizičkih ukrasa, erotiku izdvaja kao metaforu pobune protiv ustaljenih društvenih normi i očekivanih obrazaca ponašanja, pa svojim kreativnim izrazom pokriva veliki broj tema u jednu veliku celinu.

Aleksa Odabašić je samouki umetnik iz Beograda. Ima dvadeset pet godina a slikarstvom se bavi više od deset. Izložba pod nazivom ‘’Manifest slobode i smrti’’ je njegova prva samostalna izložba.