Loading Events
This event has passed.

U subotu 7. decembra održaće se šesti beogradski festival „Mater Terra“, na kome će dramske grupe i studiji osnovnoškolskog i srednjoškolskog uzrasta pokazati svoje predstave. Festival se realizuje u saradnji Centra za dramu u edukaciji i umetnosti-CEDEUM i Udruženja Umetnička Utopija-UUU. Predstave festivala imaju zadatak da se bave temama iz oblasti ekologije i “ekologije duše”.

„Ekologija duše“ podrazumeva zdrave i razvijene međuljudske odnose, otvorenost i prihvatanje drugog i drugačijeg, razvijanje empatije i aktiviranje solidarnosti i podrške.

Specifičnost Festivala je i u tome da nije takmičarski, već pruža mogućnost razgovora i razmene između mladih izvođača, nastavnika, roditelja, dramskih pedagoga i stručnog tima Festivala, koji prati Festival i zatim šalje pisanu evaluaciju dramskim pedagozima. Stručni tim se ove godine sastoji od Ane Popović, rediteljke, kao i glumaca Maje Mitić i Nenada Radovića.

Na Festivalu će ove godine svoje predstave prikazati O.Š.”Vuk Karadžić, OŠ “Janko Veselinović”, Geološka i hidrometeorološka škola „Milutin Milanković“, Medicinska škola “Beograd” , Dom učenika poljoprivredne škole PK „Beograd“, Češko pozorište Češke besede  iz Beograda, Pravno-birotehnička škole “Dimitrije Davidović” iz Zemuna, kao i Pozorišna grupa „Hator“ iz Obrenovca i dramski studio „Šmiranti“ iz Novog Sada. Osmog decembra festival će zatvoriti predstava “Kutije” Teatra Levo, koja će se igrati kao poklon učesnicima.