Loading Events
This event has passed.

Grupa umetnika srela se pod okriljem projekta na kojem su zajedno bili angažovani. Od 2017., ta grupa raste, dobija nove članove, prijatelje, porodicu. Radeći zajedno širom Evrope, uspostavili su veze između različitih praksi i načina razumevanja izvođačkih umetnosti i performansa. Do sada su sarađivali na projektu „Čistač“ (retrospektiva Marine Abramović). Sada, iz njihove želje da nastave da stvaraju zajedno i dele svoje različite individualne prakse, odlučili su da ispitaju kakav će biti rezultat sakupljanja njihovih ličnih praksi zajedno, pod istim krovom, iste večeri.
Ono što sva predstavljena dela i umetnike vezuje zajedno su njihova tela, prisustvo, i velikodušnost sa kojom dele svoje najintimnije ekspresije. Iako je možda nemoguće sakupiti u istom prosotru zaista svakog od naših saputnika, cilj večeri jeste da ponudi širok spektar različitih dela u okviru koncepta koji nema želju da dela menja kako bi bolje pristajala jedno pored drugog, već da istakne i pruži mogučnost uživanja u tome da je svaki delić prostora u kojem se neko zatekne – drugačiji.
Performansi počinju od 19h. Vrata se otvaraju od 18.30h

Umetnici: Maria Novella Tatanelli, Nejma Larichi, Mads Bittman, Tiina Lehtïmaki, Aleks Zain, Ivana Ranisavljević, Darius Bogdanowicz, Alireza Ostovar, Gianluca Trusso Forgia, Andreja Kargačin, Leonardo Sinopoli, Sharon Estacio, Daniele Tessaro…