Loading Events
This event has passed.

U četvrtak, 28. aprila, u 20č. u Ostavinskoj održaće se performans umetnika Marca Nektana pod nazivom „Ekopokalipsa“.

Ekopokalipsa

Radioničarski performans art

Svet se nalazi u sred ekološke katastrofe. Ljudska bića nastoje da srljaju u provaliju ignorišući rupu koju kopaju ispod svojih nogu. Sve je zagađeno. Hrana je kontaminirana, zatrovana, genetski modifikovana… Vazduh je zagađen, nema čiste vode za piće. Oboleli smo od raznih neizlečivih bolesti, deca se rađaju sa anomalijama, autistična… Vrste izumiru. Vode se ratovi oko iluzije novca, a zemlja odgovara zemljotresima, olujama, cunamijima, kišama i požarima… Ovo je Ekopokalipsa! Da bi smo razumeli šta se stvarno dešava moramo sve i proživeti.

Eksperimentalni stil performansa inspirisan radioničarskim pristupom. Publika je direktni akter u performansu dok je autor glas koji vodi kroz kreativnu vizualizaciju.  Performans je inspirisan ekološkom katastrofom, zagađenjem životne sredine i ima za cilj direktno delovanje. Umetnost je ta koja treba da govori. Svi su dobrodošli, svi trebaju ovo da prožive. Naposletku neko će da reaguje.

Performans vodi Marco Nektan, internacionalni umetnik performansa, butoh igrač i koreograf. Marco se ovim umetničkim formama bavi već poslednjih 20 godina, izveo je više od 500 originalnih radova. Samostalni je umetni i član UBUS-a i BAZAART-a. Osnivač je i kreativni direktor Nektan art-a.