Loading Events
This event has passed.

DžEM KONTAKT IMPROVIZACIJE **

Dobrodošli, pridružite nam se u povezivanju kroz ples…dođite da se osetite živim, da slavite život, gradite poverenje, da se krećete slobodno, da dodirujete, igrate se i učite o sebi i drugima ❤

ŠTA JE KONTAKT IMPROVIZACIJA?

Kontakt improvizacija je vežba pokreta koja uključuje istraživanje našeg tela u odnosu na druga tela koristeći principe fizike, deljenja težine, igre se sa centrom gravitacije, kotrljanjem, padanjem, letenjem, istaživanjem mehanizama tela. U kontaktu npr učimo da primimo težinu drugog tela ili da ga koristeći momentum podignemo u vazduh. Nezaostavni i najbitniji deo kontakt improvizacije je SLUŠANJE, osluškivanje sebe, drugih, okoline. Dopuštanje pokretu da se desi, radije nego traženje načina da ga izvedemo.

To je umetnost upoznavanja plesnog partnera koji prevazilazi fizički kontakt, ostvaruje se kroz fizikalnost ali nema nikakve veze sa neo tantrom ili seksulanošću iako može da izazove različite emocije i senzacije.

ŠTA JE DžEM?

Džem je prostor-vreme u kome se kontakt plesači sastaju i spontano plešu,bez vodjenja i instrukcija. To je prostor vreme za sve one koji vole da se kreću, da plešu i da se igraju. Uvek je moguće ući i izaći iz plesa bez ikakvog objašnjenja, ali i kada sedimo sa strane i gledamo druge i dalje smo deo istog džema. Potpuno je OK plesati i sam, kao i ne plesati.
Džem je NEVERBALNA KOMUNIKACIJA i poželjno je da ako želite da razgovarate sa nekim to radite van dance floora i tiho kako ne biste smetali drugim plesačima. Nastojimo da prostor za džem ostane sigurna sredina koju podržavaju svi učesnici džema, i oni koji sede i oni koji plešu.
U džemu su ljubitelji pokreta slobodni i sigurni da se izraze na svoj način, samo pod uslovom da ne štete ni sebi ni svojoj okolini. Važno je ZNATI SVOJE GRANICE i reći ne svakom nepoželjnom iskustvu.

***Muzika
Džem obično prati neutralna muzika,da ne bi nametala ritam samom plesu koji dolazi iznutra i iz osluškivanja. Stoga povremeno organizujemo i džem bez muzike.
U najboljem slučaju bi to bila muzika uživo, ambijetalna i eksperimentalna, tako da je ovo i OTVOREN POZIV za sve one koji bi voleli da učestvuju u džemu na ovaj način da se jave 🙂

**Imajte na umu!

Ovo nije vođeni čas, ovo je vreme/prostor za one koji vole da se kreću i istražuju, ali je otvoren za sve bez obzira na iskustvo. Ako vas zanima da naučite nešto više o principima KI preporučuje sa da posetite radionicu i redovne časove.

**Za dodante informacije javite se Nina Radovanovic

**Šta poneti?
Autentičnog sebe, udobnu odeću,flašu vode. Plešemo bosi ili u čarapama.

Za smernice u dzemu procitajte:
https://bit.ly/2MW7jYb

**Last but not least …

Ovo je događaj za zajednicu i besplatan je. Ukoliko želite da doprineste prostoru ili organizaciji, donacije su dobrodošle.

(photo credits Nicolas Nikirikic)