Loading Events
This event has passed.

Igra senki je osmišljena kao performans projekat – četvorodnevna radionica u okviru Festivala Van okvira / Off Frame (svakog dana ćemo raditi po 4 sata) koja će rezultirati grupnim performansom svih učesnika. U radionici ćemo koristiti jednu od ključnih Butoh tehnika kreacije koja koristi delove podsvesti, takozvane senke (neše lične granice, demoni, skriveno, arhetipovi, bogovi…), kako bi probudili skrivenu kreaciju. Fokus nam je na one skrivene delove koje društvo pokušava da potisne, posrani i obespravi, a koje smo mi zakopali, potisnuli i/ili negirali, duboko u podsvesti. Igrajući te senke oslobodićemo onaj istinski deo sebe i dopustiti mu da igra sa nama dok ga potpuno ne transformišemo u ponosu.

Želimo da istražimo pitanje samosvesti u odnosu na generalni stav društva. Kako nas ono na šta društvo gleda negativno može naučiti, inspirisati i pomoći da stvorimo veliko delo?
Svako/a punoletan/a je dobrodošao/la bez obzira na godine, rodnu ili seksualnu pojedinost, fizičku spremnost i druge razlike… Obući nešto lagodno u čemu ćete igrati, poneti notes, olovku i flašu vode (radimo bosi / u čarapama).

Radionice se održavaju 30. novembra, 1, 4 i 5 decembra u periodu od 17:30 do 21:30.
Performans koji bude nastao kao rezultat radionica će biti izveden 8. decembra u Malom pozorištu Duško Radović.

Zainteresovani bi trebalo da popune prijavni formular koji mogu naći na sledećem linku https://forms.gle/J69p9cMdqirTSnfMA najkasnije do 27.11.2019.

Radionicu / Performans projekat vodi Marco Nektan – umetnik performansa, Butoh artist i koreograf. Profesionalno se bavi igrom, performans artom i butoh umetnošću već 15 godina. Iza sebe ima oko 300 autorskih dela izvedenih u Srbiji i širom Evrope. Smatra se jednim od značajnih Srpskih umetnika performansa, a 2018. godine proglašen je značajnim svetskih Butoh umetnikom od strane Dance Archive Network iz Tokija.